Recepty cestovní kanceláře: Rybářův Ráj Sen
Vánoční "Svíčková od Poliše"
Každý jistě máte nějaký svůj známý pocit, kdy už z vůně nebo zvuku vycítíte Vánoce. Já to mám vlastně vždycky, když třeba ucítím vůni svařeného vína. Ačkoliv jsem ho v životě vypil méně než mateřského mléka, vůně mateřského mléka mi rozhodně Vánoce nepřipomíná.
Každý, kdo by chtěl zopakovat vůni, vzhled a hlavně chuť té "mojí svíčkové", musí vědět, jak se ta správná, klasická svíčková (org. Svíčková hovězí pečeně dušená na smetaně"), dělá. Tuto složitou a velmi zajímavou procedůru zatím záměrně vynechám. Ale prozradím vám, čím je následná "dochucovačka" té "mojí vánoční svíce" jiná.
Ano... popřemýšlejte, jak vaše svíčková vznikla a podle vlastního uvážení dodejte (logicky!) krapet svařeného vína. Až když už máte omáčku vypnutou a jen "se vydýchává". Kapejte to pokud možno přímo na maso. Potom bez jakéhokoliv míchání zakryjte pokličkou. Jo nemusíte mít brusinky a tak. Až budete servírovat, přijde to řekvapení. Tvrdím, že ikdyby byl horký červenec, ucítíte Vánoce. A určitě vám bude také tak chutnat. Vzácně. Dobrou chuť.
Cigareta
Nezapalovat tu věc! A když už jí zapálíme, nebrat, nepřikládat, nedýchat. Pak zůstanou Vánoce Vánocemi.
Vejce /dvě je dobre mit,ale/
Jdu okolo. vidim hrnec. dam do toho vodu. spetku=co je podle chuti, soli,aby, kdyz je obal praskly, aby se "nevyvalilo". vejce . no a pak... ja z toho delam napriklad pomazanku.